Båtsesongen er i gang

Det er dette vi har drømt om!

Trond og Fredrik Wågan smiler bredt når de viser vei mellom store og middelstore skjærgårdsjeeper og daycruisere på Brygga Båt. 

– Så mange båter har vi ikke hatt inne før, sier Fredrik fornøyd. 

Båtene fra Finnmaster, Buster, Yamarin og Yamarin Cross er finurlig stilt opp på rekke og rad i den store butikken på Spillumstranda. Det er så fullt at det kun er smale gater mellom båtene som varierer i størrelser fra 18-29 fot, der den største er selve flaggskipet til Yamarin. Det er nesten en opplevelse i seg selv å besøke Brygga Båt nå. 

– I år har vi nesten hele utstillingslinja på plass i butikken til sesongstart, så dette er optimalt for oss. Tidligere har båtene kommet inn på denne tiden, men i år var de på plass allerede i januar. Nå kan kundene komme og se og planlegge båtkjøp tidlig, sier en engasjert Trond Wågan. 

For dem som ønsker ny båt med mye tilleggsutstyr lønner det seg å være tidlig ute. Da kan båtene bestilles slik at tilleggsutstyret blir montert på fabrikken, noe som gir kortere ventetid. 

– Da er det bare å henge på motoren og få de på sjøen når de kommer, sier Trond. 

Dersom du liker skikkelig god plass, og synes at en Pilot 8 blir for liten, kan Trond informere om at Brygga Båt nå er blitt forhandler av Saga som er et godt alternativ etter Pilot 8. 

– De hadde ikke forhandler mellom Bergen og Harstad, så derfor ønsket de at vi skulle bli forhandleren deres i Midt-Norge. Dette er norskprodusert kvalitet som er helt vanvittig, sier Trond begeistret. 

Båtene fra Saga er ikke utstilt i butikken, men Brygga Båt har tilgang til en visningsbåt dersom noen er interessert i en hytte, eller kanskje et hus, på sjøen.

Ny motor? Ta kontakt nå

På Brygga Båt har de også en stor utstilling med motorer fra Yamaha, der den svarte nyheten Vmax er viet størst plass. Men her er det lurt å ikke la seg lure. Disse motorene er øremerket utstillingsbåtene, og selges kun i pakker. Skal du skifte motor på båten du allerede har, bør du være tidlig ute, for grunnet logistikkproblemer hos Yamaha har de hatt problemer med å levere motorer i år. 

– En av årsakene er at containerbåtene som frakter motorene over havet har gått med sakte fart for å spare drivstoff, noe som har ført til at de har brukt 14 dager lengre tid. Da har heller ikke fabrikkene containere å pakke varer i, og det gir store ringvirkninger, også for oss, forklarer Trond. 

– Vi har sikret oss motorer til alle båtene vi har inne nå, men løsmotorsalget kan det bli en del venting på for de som ønsker å bytte motor. Her får vi iallfall ikke noe før etter juni, så på enkelte modeller kan det bli venting, legger Fredrik til.

Sjekk ut i tide

Mange båter har hatt gleden av å overvintre på Brygga Båt sitt eget båthotell i vinter. Den store båtutsett-høytiden påska nærmer seg med stormskritt, og blir det fint vær da, er det vanlig at alle båteiere, omtrent samtidig, kommer på at de skal hente båten sin fra båthotellet for å få den på sjøen samme dag.

– Vi har fått en 3-4 henvendelser fra folk som vil hente båtene sine til påske. Men det kommer det nok flere … Folk tror gjerne de kan ringe på dagen, men så enkelt er det dessverre ikke, ler Trond. 

Selv om Brygga Båt øker besetningen med to personer i dagene mot påske, så må de ha beskjed i god tid for dem som ønsker å sjekke ut båtene sine fra båthotellet. Bestiller du utsjekk i tide, går det gjerne raskere enn om du tror du kan hive deg rundt samme dag.

Båt vs bobil/campingvogn

Mye tyder på at sommeren 2021 blir ganske lik sommeren 2020. Det betyr ferie i eget land, og kanskje til og med egen region. Mange går for sommerferie med bobil og campingvogn, men på Brygga Båt er det ikke tvil om hva de vil anbefale. 

– Båt må jo være et tryggere valg under pandemien, for med båt kommer man lettere unna folk, sier Fredrik og viser til skjærgården vi faktisk har langs Namdalskysten. 

– Her kan du jo ha en øy helt for deg selv! Det blir litt vanskelig med bobil og campingvogn, selv om det selvfølgelig er mange fine folkefrie steder langs veien også. Men det er dette med Namdalskysten … Mange kunder har aldri hatt båt før og de vet ikke hva som finnes langs kysten vår. For oss som nærmest har vokst opp på sjøen, er det jo en selvfølge at det er så fint her. Derfor håper vi jo at flere skal få oppleve det framover, sier Fredrik mens man drømmer seg fram til sommer, sol og båtliv.